To see this site at its best, your computer requires a newer version of Adobe Flash Player. Download it here.Roeleveld-Sikkes Architects
Alexanderstraat 1
2514 JL The Hague

Phone: +31 (0)70 346 9508
Fax: +(0)70 361 7442
office@roeleveld-sikkes.eu

Directions
1052 Budapest
Petőfi Sándor utca 11.
Hungary

Phone: +36 1 327 0230
Fax: +36 1 337 3411
office@roeleveld-sikkes.eu

Directions

De Open Waard

Na het winnen van de architectenselectie voor De Open Waard te Oud-Beijerland zijn wij bezig met het ontwerp voor woningen en zorg- en wijkvoorzieningen voor een woonwijk in Oud-Beijerland. De opgave omvat in eerste instantie een verbetering en aanscherping van het stedenbouwkundig plan dat als basis voor de prijsvraag diende. Onze opdrachtgever voor dit project is woningcorporatie HW wonen.

Op de huidige locatie wordt een winkelcentrum en een aantal zorgwoningen gesloopt ten behoeve van nieuwbouw. Doel is om in een gevarieerd woningaanbod, zorg voor de toekomst en een mooi hart voor de wijk te voorzien.

Het ontwerp bestaat enerzijds uit een gebogen volume dat de bocht van de naastliggende laan begeleidt. Dit volume heeft een hoogteaccent ter plaatse van een tegenoverliggende waterplas, zodat men vanuit de woningen een mooi uitzicht heeft. Anderszijds is er een multifunctioneel compact volume waarbij o.a. goede oriëntatie en bezonning, beleving van groene patio’s, korte looplijnen en goede logistiek een rol spelen. Tussen deze twee bouwvolumes bevindt zich een plein dat goed zichtbaar is vanuit de laan en dat ruimtelijk verbonden is met de plas.

Afbeeldingen

Terug naar het overzicht